SRB: Student hoće da kupi 92 kompanije

Dodajte komentar

Studira ekonomiju, iz Kovina je, ima samo 20 godina, ali je Agenciji za privatizaciju pisao da je zainteresovan za 92 preduzeća koje Vlada namjerava da proda.

Miloš Paunović kupio bi čak i Rudarsko-topioničarski basen “Bor” i “Galeniku”. Iako nije jasno da li je zaista ozbiljan u namjeri da kupi veliki broj srpskih preduzeća ili se radi o šali, Paunović iznosi i svoj plan.

“Što ih više kupim, biće bolje radnicima. Motivi su mi da spriječim dalje propadanje ovih firmi i održim u njima zaposlenost na postojećem nivou, ali i da ostvarim profit” tvrdi Paunović.

I upravo je ovaj slučaj, mada nije jedini, natjerao nadležne u Nemanjinoj 11 da za nastavak procesa prodaje ili likvidacije za 502 firme pripreme neke kontrolne mehanizme.

“Nije mladi Paunović jedini koji je svojim prijavama, čini se, obesmislio namjeru Vlade da kroz poziv za slanje pisama o zainteresovanosti anketira investitore o mogućem ulaganju u firme u restrukturiranju. Zato se sad analiziraju sve ponude, a za stečaj ćemo predložiti i brojne firme za koje, navodno, imamo potencijalne investitore”, kaže za “Blic” izvor iz Nemanjine 11.

Zbunjuje i broj zahtjeva koje je uputila firma “Gama sistem”. Oni su poslali pisma o zainteresovanosti za 95 firmi iz raznih oblasti, a račun im je blokiran. Za 60 firmi, takođe različitih djelatnosti, prijavio se “Mep inženjering” koji se bavi konsultantskim uslugama i ima samo 11 zaposlenih.

U kompanji “MK commerce” Miodraga Kostića podsjećaju da će se u procesu privatizacije koncentrisati na mogućnost preuzimanja onih firmi čija djelatnost je već u njihovom portfoliju.

“U skladu sa poslovanjem kompanije, Agenciji za privatizaciju poslat je određeni broj pisama o zainteresovanosti. Planiramo da u ovo teško ekonomsko vrijeme održimo adekvatan nivo profitabilnosti, a do eventualnog proširenja našeg poslovanja može doći jedino ako se ispuni veći broj uslova. Pisma o zainteresovanosti su samo inicijalni korak i ne znači da će do konkretne kupovine određenog preduzeća doći”, poručuju iz kompanije “MK commerce”. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *