The Hobbit: “The Battle of the Five Armies” premijerno prikazan za novinare u Londonu

Dodajte komentar

Dugoočekivana premijera  trećeg dijela Piter Džeksonove trilogije Hobiti održana je u Londonu,u ponedjeljak, ali samo za novinare, prenosi Guardian.

Nakon tri dijela Lords of the Rings i tri dijela Hobita, režiser sa Novog Zelanda  obećao je povlačenje sa teritorije maestralnog  Džona R.R. Tolkina. Novinari u Londonu imali su priliku prvi da pogledaju ostaverenje i svoju kritiku podijele sa ostatkom svijeta.

Treći dio sadrži neiskorišćeni materijal koji se nalazi u trećoj knjizi trilogije Lords of the Ring,  The Return of the King,  kao i ostale priče koje su povezane sa avanturama Bilbo Bagginsa.

Što se tiče glavnog protagoniste trilogije Bagginsa, on u posljednjem ostvarenju i ne radi mnogo toga. Bilbo treba da obavi nekoliko zadataka, vodi računa o prstenu, ali ga Džekson nije previše uvlačio u bitke. Razumljivo, režiser se u trećem dijelu fokusira na borbe, a tu za Bilboa nema previše mjesta.

Glavni likovi filma su  Martin Friman u ulozi Bilbo Bagginsa, Ian McKellen kao Gandalf, Orlando Bloom kao Legolas, Cate Blanchet glumi predivnu Galadriel, dok je Benedict Cumberbatch  Smaug.

Svjetska premijera filma za širu javnost zakazana je za 17. decembar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *