Logate i Digitalizuj.Me organizuju treći Hakaton u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Treći Hakaton će se održati 20. i 21. decembra, u prostorijama Domen-a. Organizatori Hakatona su, kao i prethodne dvije godine, softverska kompanija – Logate  i digitalna zajednica Crne Gore – Digitalizuj.Me.

Tema će ovog puta biti HTML5 aplikacija za djecu u početnim razredima osnovnih škola. Inspiracija za temu Hakatona bila je aktivnost Ministarstva prosvjete u vidu obezbjeđenja tableta za četiri razreda prvaka.

Organizatori vjeruju da djeci treba dati priliku da se sa „digitalnim“ svijetom upoznaju što prije i zato žele podržati pomenuti eksperiment kreiranja aplikacije, tako što će dati zadatak programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, tj. svima onima koji pomenutu temu doživljavaju bliskom, a puni su dobrih ideja. Svi odabrani pojedinci, spojeni u timove, biće u prilici da smisle sljedeću generaciju nastavnog materijala za buduće prvake.

„Potpuno smo svjesni činjenice da živimo u vremenu kada edukativni sistem nije u stanju da da odgovor na pitanje “za koja zanimanja treba sutra da vas edukujemo”, te stoga i ovu priliku na isti način posmatramo. Danas nekoliko eksperimentalnih razreda imaju tablete. Nadamo se da će sutra svi đaci prvaci imati tablete, a vi otključajte svoju kreativnost i približite im svijet tradicionalnog znanja putem nove tehnologije. Ali, isto tako razmislite kako im možete postojeću tehnologiju približiti”, navodi Predrag Lešić u ime organizatora.

Hakaton prima maksimalno 7 timova sa 4 do 5 članova. Ove godine se ne prihvataju projekti koji su razvijani prije samog Hakatona, već moraju moraju biti razvijeni za vrijeme održavanja Hakatona.

Više informacija na www.hakaton.me.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *