Katnić novi predsjednik Societe General banke Montenegro

Dodajte komentar

Skupština akcionara Societe General banke Montenegro imenovala je Milorada Katnića za predsjednika odbora direktora, saopšteno je iz banke.

Katnić je od 2004-2010 bio je na poziciji pomoćnika ministra Vlade Crne Gore, nakon čega je postao ministar finansija (2010-2012), a potom savjetnik predsjednika Vlade za ekonomiju i finansije do 2014. godine. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore 2000. godine, gdje je pet godina kasnije magistrirao i odbranio doktorsku tezu prije četiri godine. . Na istom fakultetu magistrirao je 005.godine, a 2010. odbranio doktorsku tezu.

Radi kao docent na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na Univerzitetu Donja Gorica, predaje na Univerzitetu Crne Gore, te stranim univerzitetima kao što su The George Washington, Elliot School of International Affair i Harvard.

Bio je član upravnog odbora Podgoričke, sada Societe General Montenegrobanke, tokom 2005.godine, član administrativnog savjeta Razvojne banke Savjeta Evrope (2006-2008) i član savjeta za finansijsku stabilnost Crne Gore (2010-2012).

Prethodni predsjednik odbora direktora banke bila je Sonja Miladinovska od 2012. godine. Ona je član odbora direktora od 2005. godine i dalji angažman u banci će nastaviti kao član toga tijela, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *