Katnić novi predsjednik Societe General banke Montenegro

Skupština akcionara Societe General banke Montenegro imenovala je Milorada Katnića za predsjednika odbora direktora, saopšteno je iz banke.

Katnić je od 2004-2010 bio je na poziciji pomoćnika ministra Vlade Crne Gore, nakon čega je postao ministar finansija (2010-2012), a potom savjetnik predsjednika Vlade za ekonomiju i finansije do 2014. godine. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore 2000. godine, gdje je pet godina kasnije magistrirao i odbranio doktorsku tezu prije četiri godine. . Na istom fakultetu magistrirao je 005.godine, a 2010. odbranio doktorsku tezu.

Radi kao docent na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na Univerzitetu Donja Gorica, predaje na Univerzitetu Crne Gore, te stranim univerzitetima kao što su The George Washington, Elliot School of International Affair i Harvard.

Bio je član upravnog odbora Podgoričke, sada Societe General Montenegrobanke, tokom 2005.godine, član administrativnog savjeta Razvojne banke Savjeta Evrope (2006-2008) i član savjeta za finansijsku stabilnost Crne Gore (2010-2012).

Prethodni predsjednik odbora direktora banke bila je Sonja Miladinovska od 2012. godine. Ona je član odbora direktora od 2005. godine i dalji angažman u banci će nastaviti kao član toga tijela, saopšteno je iz banke.

Check Also

3 razloga zašto ne treba da budete zahvalni samo zato što imate posao

Kada su ljudi zahvalni samo na činjenici da imaju posao, postoji šansa da će ih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.