Srbija koči ukidanje rominga

Dodajte komentar

Predstavnici regulatornih agencija Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije razgovaraće 10. decembra u Beogradu o postepenom smanjenju cijene rominga, koje je bilo najavljeno za januar, a do kojeg neće doći zbog kašnjenja u usklađivanju zakona.

Kako je DN kazao izvršni direktor Agencije za elektronske kominikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zoran Sekulić ukidanje rominga koči Srbija, koja još nije ispoštovala obaveze iz Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama, potpisanog krajem septembra u Budvi.

Prema njegovim riječima, neće biti problema u realizaciji sporazuma kada se stvore pravni uslovi za to.

“Regulatorna agencija iz Makedonije nas je obavijestila da je njihov predlog dopuna tog zakona već u skupštinskoj proceduri. Kolege iz BiH na osnovu postojećeg zakona već imaju mogućnost da nalože operaterima smanjenje cijena, dok od našeg Ministarstva za informaciono društvo i tehnologije očekujemo da uskoro predloži Vladi utvrđivanje predloga zakona.

On nije želio da govori o razlozima zbog kojih Srbija ne dozvoljava izjednačavanje cijena rominga sa cijenama u lokalnom saobraćaju, a prema nezvaničnim informacijama, na to utiče prodaja srbijanskog Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *