Prodaja Instituta čeka lokalne izbore

Dodajte komentar

Pregovori Tenderske komisije i američko-engleskog konzorcijuma Wellness Limited Group o kupoprodaji većinski državnog Instituta ,,Dr Simo Milošević” biće nastavljeni nakon lokalnih izbora u Herceg Novom i formiranja novih gradskih vlasti, saznaju „Vijesti”. Ovi pregovori traju dva mjeseca.

Konzorcijum je na tenderu za prodaju 56,5 odsto državnih akcija u Institutu ponudio 25 hiljada eura više od 10 miliona eura, kolika je bila minimalna cijena.

Za ulaganja u medicinsku opremu Instituta, konzorcijum je ponudio deset miliona eura u roku od osam godina, što je duplo više od traženog minimalnog ulaganja. Za razvoj postojećih i izgradnju novih sadržaja ponudili su 222 miliona eura, što je značajno više od 20 miliona koliko je minimalno traženo tenderom.

„Ono što je za državu posebno važno jeste da investitor održi osnovnu namjenu Instituta a to je da bude zdravstvena ustanova i da ga korisnici našeg Fonda za zdravstveno osiguranje mogu koristiti po istim uslovima kao i do sada”, kazao je izvor „Vijesti” iz vladajuće koalicije upućen u pregovore.

Ponuda američko-engleskog konzorcijuma je jedina pristigla na četvrti tender. Konzorcijum čine američki IMG, Internacionalna Grupa (IG), Brown Rudnick, Sterling Campbell, International Hospitals Group, Replus, kao i Kcrn Capital Limited.

Osim finansijskih uslova, tenderom je zahtijevano da ponuđač pruža usluge fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije, a može da ima hotel sa ne manje od 200 soba i sa pet zvijezdica.

Dobit prepolovljena na 640.000

Institut „Simo Milosević je poslovao pozitivno u periodu (januar-septembar), ali je njegova dobit prepolovljena u odnosu na isti period lani na 540.000 eura.

Prema izvještaju, prihodi od poslovanja su oslabili 2,2 odsto na 8,93 miliona eura, dok su poslovni rashodi porasli 5,6 odsto na 7,94 miliona eura.

Neraspoređena dobit iznosi 1,01 milion, a neraspoređeni gubitak 543 hiljade. Dugoročne obaveze iznose pet, a kratkoročna 2,9 miliona eura

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *