Je li ovo rješenje za prazne baterije?

Dodajte komentar

Stvarčica je nazvana “Mini power” i nije riječ o klasičnom punjaču za baterije pametnih telefona, nego o rezervoarima koji u sebi imaju akumuliranu “energiju” dovoljnu za dva, četiri ili šest sati normalnog rada pametnog telefona. Pritom je riječ o biorazgradivim kućištima koje nemaju plastike ili sličnih materijala koji bi mogli štetiti okolini.

Za svoj koncept Chih-Hsien je dobio prestižnu nagradu Red Dot Award, koja će mu osigurati zanimanje javnosti ali i potencijalnih ulagača. Još uvijek je riječ o idejnom projektu i nije objavljeno kada bi se, po kojim cijenama i za koje modele pametnih telefona mogli početi proizvoditi i prodavati ovi dodatni rezervoarienergije kojima ćete se spasiti o prazne baterije bez obzira gdje se nalazite i jeste li u mogućnosti napuniti istu.

Projekt koji je predstavio dizajner Tsing Chih-Hsien mogao bi osvojiti tržište iz više razloga; jednostavan je za korištenje, uvijek ga možete imati sa sobom i ekološki je prihvatljiv, što je u današnje vrijeme veoma bitna stavka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *