Prva evropska e-prodavnica počela da ostvaruje profit

Dodajte komentar

Multinacionalna kompanija Zalando, sa sjedištem u Njemačkoj, specijalizovana za trgovinu preko interneta na dobrom je putu da ostvari prvi godišnji profit, zahvaljujući odličnim rezultatima u trećem, kao i u drugom tromjesečju ove godine.

Prihodi prve e-prodavnice obuće i odjeće u Evropi porasli su u periodu juli-septembar 24 odsto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, na 501 milion evra, poslije rasta od 25 odsto u drugom kvartalu, prenio je švajcarski list 20 minit.

U saopštenju se dodaje da kompanija za cijelu 2014. očekuje operativni profit (EBIT) blago pozitivan, čime je podigao svoju raniju prognozu.

Zalando se na Frankfurtskoj berzi kotira od prošlog mjeseca, i poslije perioda stagnacije u odnosu na početnu cijenu akcije od 21,50 evra, profitirao je 3,3 odsto, nakon što je objavljen njegov sporazum s američkim Gepom.

Isti izvor navodi da Zalando, koji je na tržištu debitovao kao prodavac odjeće putem interneta 2008. godine, sada nudi oko 1.500 brendova u 15 zemalja, među kojima je i Švajcarska.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *