Holandija: Onlajn bankarstvo jede 1.700 mjesta

Dodajte komentar

Vodeća holandska banka ING najavila je ukidanje 1.700 radnih mjesta u naredne tri godine, budući da je unaprijedila usluge automatskog onlajn bankarstva.

“ING će sledeći korak da preduzme u sektoru digitalnog bankarstva. Ova mjera će rezultirati smanjenjem radne snage ING-a u Holandiji za 1.700 zaposlenih”, navodi se u saopštenju banke, i dodaje da će otkazati dodatnih 1.075 ugovora koje ima sa honorarnim saradnicima, prenijela je agencija Frans pres.

Pomenuta otpuštanja će uglavnom pogoditi zaposlene u sedištu ING-a u Amsterdamu, zatim IT odjeljenju kompanije i uslužnim telefonskim centrima, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da banka želi da standardizuje cjelokupan onlajn bankarski sistem, uključujući svoju aplikaciju za mobilne uređaje, internet stranicu, telefonski centar, kao i da unaprijedi IT sistem uz troškove od oko 200 miliona eura.

“Zahvaljujući najavljenim otpuštanjima, banka će ostvariti bruto uštedu od oko 270 miliona eura od 2018. godine”, navodi se u saopštenju banke koja zapošljava oko 53.000 ljudi širom svijeta i koja je u proteklim godinama prošla kroz ozbiljan proces restrukturisanja poslovanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *