Koliko zarađuje popularni crtani film

Dodajte komentar

Pepa Prase, omiljeni lik mnogih klinaca današnjice, iz blatnjavih barica je uskočila u ozbiljan biznis i blizu je da u 2014. ostvari prihod od milijardu dolara.

“Pepa Prase” je u proteklih nekoliko godina postala veoma jak brend, a sa domaćeg tržišta Velike Britanije se lagano širila po celom svijetu.

Kako piše “Gardijan”, tako su kuća “Estli Bejker Dejvis” i kompanija “Entertejment uan” kao vlasnici prava u posljednje tri godine utrostručili zaradu zahvaljujući novim ugovorima, prije svega u SAD.

Od 2015. godine bi stvari mogle da budu još bolje po firme koje stoje iza simpatičnog prasenceta, jer krajem godine ističe ekskluzivni dogovor sa gigantom iz svijeta igračaka “Fišer-Prajsom”, a počinje novi sa firmom “Džezvers”, poznatoj po igračkama iz svijeta “Minecrafta”.

“Imamo eksplozivni rast. Mi smo najveći brend za predškolce u Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji i Austarliji, a gdje god da dobijemo dobar slot za emitovanje rastemo nevjerovatno brzo. Naša želja je da Pepa Prase postane najveći brend za predškolce na planeti”, kaže Deren Trup, izvršni direktor kanadske firme “Entertejnment uan”.

“Pepa Prase” je nastala 2004. godine u kuhinji animatora Nevila Estlija i Marka Bejkera i počela je da se emituje na britanskom Kanalu 5 u petominutnim epizodama.

Danas se crtani film emituje u više od 180 zemalja, a lik Pepe, Džordža, njihovih roditelja i drugara se može naći na 12.000 različitih proizvoda, od pernica, preko sladoleda i tjestenina, pa sve do luna parka u Hempširu.

Kako kažu njeni tvorci, Pepa je preskočila legendarnog “Vozića Tomasa” i “Vatrogasca Sema” u Evropi, ali je Istraživačica Dora i dalje neprikosnovena na američkom tržištu, koje je najveće na svijetu u ovoj oblasti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *