Sava Re u prvih devet mjeseci s 25 mil. eura dobiti

Grupa Sava Re je u prvih devet mjeseci prikupila 371,17 miliona eura premije, što je 27,2 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, pokazuju nerevidirani konsolidovani podaci. Čista dobit je uprkos vanrednim štetnim događajima, kao što su bila ledena kiša i smrzavanja u februaru, porasla 6,7 posto na 24,96 miliona  eura.

Zaračunata ukupna bruto premija predstavlja više od 80 posto planiranog iznosa za ovu godinu, a rast je pretežno posljedica konsolidacije Zavarovalnice Maribor. Dobit ostvarena u prva tri kvartala za četiri posto premašuje planiranu dobit za cijelu godinu, saopštili su iz Pozavarovalnice Sava.

U Save Re su procijenili da su smrzavanja u februaru oslabila rezultate za šest miliona eura.

Iako rezultati u četvrtom kvartalu neće biti na nivou posljednja dva tromjesečja, u Save Re procjenjuju da će na kraju godine premašiti planirane rezultate.

Grupa Sava Re je u maju prošle godine počela konsolidovati Zavarovalnicu Maribor pa je njeno poslovanje uključeno u posljednjih osam mjeseci lanjskog poslovanja, tako da ovogodišnji rezultati neće biti potpuno uporedivi s lanjskima.

Matično društvo Pozavarovalnica Sava je u prvih devet mjeseci zaračunala 107,12 miliona eura bruto premije odnosno 3,5 posto manje nego u prvih devet mjeseci 2013. Neto dobit je pak povećana za 0,6 posto na 20,58 miliona eura.

Društvo je u trećem tromjesečju isplatilo dividendu od 26 centi bruto po dionici, u skladu s odlukom dioničara iz jula, objavila je STA.

Check Also

Položen kamen temeljac hotela „Durmitor“ na Žabljaku (video)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsjednik Opštine Žabljak Veselin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *