Smart technologies sjutra u Delti

Dodajte komentar

„Smart technologies”, drugi sajam telekomunikacija, informatike i digitalne opreme, otvoriće u subotu u Delti ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović saopštili su organizatori ovog događaja agencija Vision Event.

Tema ovogodišnjeg sajma, kako su naveli iz agencije, su inovacije u oblasti savremenih tehnologija i dodali da će posjetioci biti u mogućnosti da se upoznamo sa najnovijim modelima mobilnih telefona, kompjutera i druge digitalne opreme.

– Neki od izlagača, kao što su Telekom, Telemont i Digital Interiors, predstaviće nam smart home rješenja, koja, između ostalog, omogućavaju daljinski nadzor i upravljanje kućnim uređajima. Centar, ovlašćeni Apple reseler, predstaviće nam najnovije modele Apple uređaja, kao što su iPod i iPad i Mac. Firma Integra, kao ovlašćeni Alcatel distributer prezentiraće najnovije modele tog brenda.

Na sajmu će učestvovati i Roaming Montenegro, ovlašćeni distributer Samsunga, pa će posjetioci imati priliku da se upoznaju sa najnovijim modelima Samsung mobilnih telefona i Samsung tablet uređaja, a biće nam predstavljen i Samsung Gear, pametni sat koji komunicira sa mobilnim telefonom naveli su iz agencije.

U saopštenju su kazali da će na sajmu „Smart technologies” se vidjeti i najnoviji uređaji, koje u svojoj ponudi ima CT Computers, poput Tesla tablet i najavili da će izložbenom prostoru biti predstavljen i PIN Montenegro sa širokom paletom kompjutera i druge digitalne opreme. D Photo Trade, kao ovlaćeni distibuter brendova OKI i Konika Minolta, predstaviće njihovu opremu kao i multifunkcionalne štampače.

– Učešće, kako u izložbenom, tako i prezentacionom dijelu manifestacije, uzeće i DoMEn, Me-Net i Digitalizuj.me. Na izložbenom prostoru Me-Neta nalaziće se tweet wall. Svi tvitovi sa hashtagom #SajamST, biće u realnom vremenu prikazani na tweet wall-u. Kako je sajam namijenjen popularizaciji novih tehnologija i razvoju informacionog društva u Crnoj Gori, tako je ova manifestacija dobila zvaničnu podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije saopštili su iz agencije. H.J.

Učesnici

Na sajmu ,,Smart technologies”, kako su najavili iz agencije, učestvovaće i Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, pa će to biti prilika za korisnike da se informišu o svojim pravima i dobiju odgovore na pitanja iz oblasti regulative elektronskih komunikacija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *