Feng šui: 3 načina da novac dođe u vaš dom

Feng šui se ne odnosi samo na položaj nekih predmeta u domu, već i na naš odnos prema životu. Sljedećih nekoliko savjeta će pomoći, tvrde Feng šui stručnjaci, da energija novca brže poteče kroz vaš dom.

1. Koristite žive boje u djelovima stana u kojima obavljate najčešće poslove koje imaju veze s finansijama

Feng šui majstori uvjek naglase „područje novca“ bojama i to zelenom i ljubičastom. Zeleno je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo. U kuhinji, nađite mjesta za činiju sa grožđem – idealno je da pomiješate bijelo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kad prođe sezona ovog voća zamijenite prirodno nekom lijepom replikom u bojenom drvetu ili staklu.

2. Pažljivo rukovanje novcem je glavni savjet u feng šui filozofiji

Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mjestima po kući. Kad počnete da zapostavljate novac, i on će početi da zapostavlja vas. Zato vodite računa da su vam priznanice uvjek lijepo složene, spakujte kućne račune u lijepe koverte ili plastične futrole u živim bojama. Držite ih na lijevoj strani pisaćeg stola, gdej je vaše mjesto novca u radnom prostoru.

3. Novac je vrsta energije, a važno je ne samo da je imamo već i da protiče kroz naš život

Ako nemate dovoljno novca da poklanjate i trošite, sigurno je da možete da poklonite drugima malo svog vremena ili pažnje. A okean se sastoji od hiljada kapi, zapamtite. Zato svake večeri provedite nekoliko minuta u zahvalnosti za ono što imate i razmišljanju o tome šta biste mogli da poklonite drugima. Bogatstvo nije uvjek u tome da dobijemo ili imamo više, već da nađemo i pozitivnu stranu u onome što već imamo. Kako budete osjćali veću zahvalnost za ono što imate, tako će u vaš život priticati više novca ali i osjećaja zadovoljstva.

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.