Ljubo Gazivoda jedini hoće Solanu u zakup

Dodajte komentar

Bivši direktor ulcinjske Solane Ljubo Gazivoda jedini je dostavio ponudu za zakup tog preduzeća. Rok za dostavu dokumentacije na javni poziv za zakup Solane istekao je juče, a otvaranje ponuda zakazano je za danas.

Gazivoda je DN potvrdio da je dostavio ponudu za zakup preduzeća kojim je nekada upravljao, navodeći da se na to odlučio zbog dugogodišnjeg iskustva u solarstvu, pišu Vijesti.

“Ispunio sam sve uslove propisane javnim pozivom i očekujem da me stečajna uprava narednih dana pozove i obavijesti o svojoj odluci. Stanje u Solani je dosta teško, ali se nadam da ću, budući da imam dosta iskustva u ovom poslu, uspjeti da je izvučem iz loše situacije” rekao je Gazivoda.

Javnim pozivom, koji je raspisao stečajni upravnik Ognjen Jovović, nije preciziran period zakupa Solane već je ponuđaču ostavljeno da to sam predloži. Kako je ranije kazao medijima, Gazivoda nije zainteresovan za kratkoročni zakup fabrike, već je predložio da Solanu zakupi na period od 10 do 15 godina.

Programirani stečaj u Solani uveden je 2005. godine, a do danas je propalo 11 tendera za prodaju ulcinjskog preduzeća, koje se posljednji put prodavalo po cijeni od 179 miliona eura

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *