Stonesi u bitci oko osiguranja zbog odloženih nastupa

Dodajte komentar

The Rolling Stonesi su se upleli u pravnu bitku oko 7,9 miliona funti za koje tvrde da im pripada zbog odgođenih koncerata nakon samoubistva dugogodišnje djevojka Micka Jaggera L'Wren Scott, piše časopis Uncut.

Jaggerova djevojka počinila je samoubistvo u martu ove godine, zbog čega je bend otkazao niz koncerata u Australiji i Novom Zelandu. Jaggeru je tada dijagnosticirano da boluje od akutnog traumatskog stresnog poremećaja.

Grupa je prethodno uzela polisu osiguranja koja im je garantovala da će biti plaćeni ako su nastupi otkazani u slučaju smrti članova porodice ili drugih, uključujući i Scott.

Osiguravači tvrde da njezina smrt nije pokrivena polisom osiguranja jer postoji mogućnost da je bolovala od već postojećeg mentalnog stanja. Upravo zbog tog razloga, polisa osiguranja bi mogla biti nevažeća.

Stoga se osiguravači sada bave stanjem Scottina mentalnog zdravlja te su dobili sudsko dopuštenje da sakupe informacije od Scottina brata Randalls Bambrougha.

Bambrough je navodno rekao da nije upoznat sa sudskim nalogom i da ga još nisu pitali za informacije.

Stonesi su otkazali svoju turneju po Australiji i Novom Zelandu nakon djevojčina samoubistva. Bend trenutno svira po novom rasporedu datuma, no morali su otkazati u Melbourneu kroz vikend zbog Jaggerove grlobolje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *