Kako da osigurate svoj telefon

Dodajte komentar

Vaš telefon je sigurno pun podataka koje ne želite da dijelite sa drugima. Zaštitite ga od neželjenih posljedica.

Kvalitetna zaštita
Dobra stvar je da i pored toga što postoji dosta malvera za pametne telefone kompanije koje proizvode operativne sisteme su dosta naučile o sigurnosti, pa su tako obezbijedile gotovo „čiste“ prodavnice aplikacija. Testovi su pokazali da i prosječni besplatni antivirus programi mogu da pronađu 98 odsto malvera na telefonu. Razlike među njima su uglavnom trajanje skeniranja, interfejs i koliko resursa koriste za pregled telefona.

Krađa i gubitak
Mnogo više od malvera korisnike brine mogućnost da izgube telefon. I Google i Apple daju dobre alatke protiv tih situacija, i one su duboko integrisane u operativne sisteme. Naravno, postoje i druge aplikacije koje omogućavaju da kontrolišete telefon putem internet pregledača, SMS-ova i tako ga zaključate, pronađete tačnu lokaciju i čak obrišete sve što se nalazi na njemu i tako onemogućite pristup i dalje korišćenje.

Suština, a ne dodaci
Mnoge aplikacije dolaze sa dodatnim opcijama koje kontrolišu potrošnju baterije, količinu memorije i slične stvari. Na to ne bi trebalo da se obazirete, jer suština te aplikacije je da vam pruži zaštitu. Fokusirajte se na aplikacije koje proizvode provjerene kompanije za zaštitu podataka i pronađite onu koja odgovara vama i koja može da neometano radi na vašem uređaju.

Blic

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *