Standard&Poor's ocijenio Twitter-ove obveznice špekulativnim

Dodajte komentar

Američka bonitetna agencija Standard&Purs (Standard&Poor’s) ocijenila je obveznice Tvitera (Twitter) špekulativnim, zbog velikih finansijskih rizika, s obzirom na agresivne investicije te društvene mreže, uprkos iskazanom gubitku iz poslovanja.

Izdanju konvertibilnih obveznica od 1,8 milijardi dolara, S&P je dao kreditnu ocjenu BB-, tri stepena ispod investicionog nivoa, koja se popularno naziva „smećem“, prenosi AFP.

U izvještaju ove agencije navodi se da Tviter vrlo agresivno investira u rast i da će teško ostvariti pozitivan tok gotovine do 2016. godine.

Isti izvor podsjeća da je Tviter nedavno objavio da su njegovi prihodi u trećem kvartalu porasli 114 odsto, na 361 milion dolara, međutim, gubitak kompanije zbog velikih rashoda skočio je na 175 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem periodu iznosio je 64 miliona dolara.

Mada je broj aktivnih korisnika Tvitera u trećem kvartalu porastao 23 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, na 284 miliona, prosječno vrijeme koje oni provode na toj društvenoj mreži smanjeno je sedam odsto.

Kako se navodi u izvještaju S&P, to je pokazatelj koji se pažljivo prati jer upućuje na aktivnost korisnika, a njegov pad navodi na zaključak da kompanija ima poteškoća u održavanju interesovanja postojećih i privlačenju novih korisnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *