Prva banka izgubila spor od Eurofonda

Dodajte komentar

Apelacioni sud odbio je žalbu Prve banke i potvrdio drugu presudu Privrednog suda, kojom je odbijena tužba protiv Eurofonda. Banka je tražila da, prema protokolu iz 2009. godine, zaključi ugovore o kreditu i o kupoprodaji nepokretnosti i na taj način pristupi vraćanju kredita za nekoliko fizičkih lica kojima je fond bio žirant.

Prva banka, čiji je najveći vlasnik premijerov brat Aco Đukanović, tužbom je teretila Eurofond, koji godinama kontrolišu ljudi povezani sa biznismenom Veselinom Barovićem, zbog neispunjenja protokola od 2. septembra 2009. kojim je bilo predviđeno vraćanje kredita. Problem je nastao jer Eurofond nije potpisao ugovor o kreditu od 4,1 milion, na koji insistirala Prva banka. Na taj način Eurofond je trebalo da izmiri kredite za Veselina Barovića, Miloša Drizića i Rajka Mihovića, koji su se zadužili u Prvoj banci, kupili plac u Što ju, ali kredit u iznosu od 5,68 miliona nijesu vratili.

Spor iz među Eurofonda i Prve banke počeo je u Osnovnom sudu koji je usvojio tužbu « fonda i naložio banci da jt sa kamatama Eurofondu vrati 1,8 miliona. Eurofond je tužio Prvu jer mu je sa računa skinula novac, za koji f§ tvrde da su htjeli da | uplate za porez. Viši | sud godinu još nije dof nio odluku na žalbu Prve banke na prvostepenu odluku ovog suda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *