I Beograd dobija hotel “Hilton”

Dodajte komentar

Beograd bi do 2017. mogao dobiti hotel prestižnog lanca Hilton, piše portal eKapija. Hotel bi se gradio u centru Beograda na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina. Investitor, beogradska kompanija KMKM, bi u projekt uložio 35-40 miliona eura.

Predviđeno je da površina objekta bila bi 17.250 m2, a na osam spratova bilo bi raspoređeno oko 250 soba i apartmana.

Gradnja hotela trebala bi početi iduće godine. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije. Hotel bi mogao biti završen 2016., ali dinamika gradnje još nije utvrđena. Optimalni rok za izgradnju ovakvog objekta je dvanaest do osamnaest mjeseci, rekao je za eKapiju Zoran Mrvaljević, šef projektnog ureda ZAPP koji je radio urbanistički projekt.

Javna prezentacija Urbanističkog projekta za izgradnju poslovnog objekta-hotela na javnom uvidu je do 14. novembra u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta br. 43-45

Parcela na kojoj je predviđena gradnja hotela godinama je ograđena i prazna. Prema projektu iz 2007. na ovoj lokaciji trebao je biti izgrađen poslovno-stambeni kompleks, a kao investitori tada su pominjane firme Rudnap Group i Eki investment.

Kompanija KMKM, koja je sada navedena kao investitor, osnovana je 2006., a kao direktor je u Agenciji za privredne registre naveden Dragan Lazarević, koji je i direktor Eki investmenta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *