Amerikanci konačno uknjižili Trend

Dodajte komentar

Trebalo je da prođe 11 mjeseci, od kada su američki investitori preuzeli vlasništvo u fondu zajedničkog ulaganja Trend, da bi crnogorska administracija konačno upisala njihov novi menadžment u Centralni registar kompanija u Poreskoj upravi.

Trendom upravlja društvo „Butterfly Finance”, čiji je izvršni direktor Neđeljko šuškavčević, pišu Vijesti.

Fond Trend je nakon promjene vlasništva sredinom ove godine posljednji krenuo u zakonsku transformaciju na otvoreni i zatvoreni dio.

Kao direktor društva za upravljanje (DZU) Trend do prije nekoliko dana bio je upisan Mihailo Madžarović koji je, sa više povezanih lica, prije više od pola godine ostao bez vlasništva nad većinskim paketom akcija u istoimenom fondu. Američki investitori kupili su akcije od Hipo alpe adria banke koja ih je ranije uzela zbog nevraćenog kredita.

Otvorenim fondom Trend novi vlasnici upravljaju od 18. septembra, a Šuškavčević zatvorenim tek od prije nekoliko dana. U Zatvorenom investicionom fondu Trend ostaće dva preduzeća u većinskom vlasništvu fonda, a to su PLC Morača (bivši Titex) i HTP Trend Korali iz Sutomora.

Američki fondovi, Kingstown Partners Masters, Frontaura Global Frontier, Newtyn Partners, Ktown, Kinstown Partners II, Newtyn Te Partners i Frontier Market Select Fund II posjeduju oko polovine vlasništva u fondu Trend.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *