Dobit “Instituta Simo Milošević” duplo manja

Dodajte komentar

Do­bit In­sti­tu­ta „Si­mo Mi­lo­še­vić” u tre­ćem tro­mje­seč­ju iz­no­si­la je 643,52 hi­lja­de eura i du­plo je ma­nja u od­no­su na isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne.

Po­slov­ni pri­ho­di kom­pa­ni­je na kra­ju sep­tem­bra su, pre­ma iz­vje­šta­ju o po­slo­va­nju ob­ja­vlje­nom na saj­tu Ko­mi­si­je za har­ti­je od vri­jed­no­sti, pa­li 2,2 od­sto na 8,93 mi­li­o­na eura.

Po­slov­ni ras­ho­di po­ra­sli su 5,6 od­sto na 7,94 mi­li­o­na, od če­ga se na tro­ško­ve za­ra­da, na­kna­da i osta­le lič­ne ras­ho­de od­no­si­lo 4,36 mi­li­o­na.

Tro­ško­vi ma­te­ri­ja­la su iz­no­si­li 1,7 mi­li­o­na eura, amor­ti­za­ci­je i re­zer­vi­sa­nja 582,78 hi­lja­da, a na osta­le po­slov­ne ras­ho­de odnosi se 1,26 mi­li­o­na.

Ukup­na ak­ti­va kom­pa­ni­je na kra­ju tre­ćeg kvar­ta­la iz­no­si­la je 69,3 mi­li­o­na i sma­nje­na je za 1,6 od­sto u od­no­su na upo­red­ni pe­ri­od.

Ne­ras­po­re­đe­na do­bit kom­pa­ni­je iz­no­si 1,01 mi­li­on, du­go­roč­na re­zer­vi­sa­nja i oba­ve­ze 5,06 mi­li­o­na, a krat­ko­roč­na 2,9 mi­li­o­na eura.

U to­ku su pre­go­vo­ri In­ter­ne­šnel vel­nes grup iz Lon­do­na, o pri­va­ti­za­ci­ji In­sti­tu­ta, ko­ja je je­di­na u pred­vi­đe­nom ro­ku do­sta­vi­la po­nu­du na ten­der za pro­da­ju 56,48 od­sto ak­ci­ja In­sti­tu­ta. Lon­don­ska kom­pa­ni­ja je za ve­ćin­ski pa­ket ak­ci­ja po­nu­di­la 10,03 mi­li­o­na, kao i 222 mi­li­o­na eura za in­ve­sti­ci­je u pe­ri­o­du od osam go­di­na.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *