Skupština Asocijacije balkanskih komora u Atini

Dodajte komentar

Delegacija Privredne komore (PKCG), na čelu sa predsjednikom Velimirom Mijuškovićem, učestvovaće u radu godišnje generalne Skupštine Asocijacije balkanskih komora (ABC) koja će se održati danas u Atini, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Predsjednici komora Balkana će, kako je saopšteno iz PKCG, tokom Skupštine raspravljati o aktuelnim temama iz oblasti regionalne saradnje, statusu komora, mogućnostima za povećanje protoka robe duž koridora 8 i 10 i o međunarodnoj trgovinskoj arbitraži.

ABC osnovana je 1994. godine u Rumuniji sa ciljem integracije i razvoja privredne saradnje u regionu. Članice su nacionalne komore Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine (BiH), Crne Gore, Grčke, Kipra, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske.

PKCG je predsjedavala Asocijacijom tokom 2003. i prošle godine.

Skupštini će prethoditi jednodnevni skup zemalja potpisnica Sporazuma o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi (CEFTA) – Mediteranski transnacionalni program (MED) tokom kojeg će se govoriti o mogućnostima zajedničkog učešća zapadnog Balkana i šire, Mediteranskog basena, na projektima koji se finansiraju kroz MED koji finansira Evropska unija (EU) kao instrument podrške sprovođenja regionalnih politika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *