Amazon Echo – najinteresantnija stvar ove godine(video)

Dodajte komentar

Amazon je predstavio uređaj koji nudi nešto drugačiji osvrt na digitalnog asistenta.  Umjesto softvera unutar tableta ili smartfona, Amazon Echo tu tehnologiju stavlja u komad hardvera koji može biti postavljen bilo gdje.

Uređaj je uvjek aktivan i odgovoriće na komandu za buđenje kako bi pružio potrebnu informaciju, dao odgovor na pitanje ili čak ispunio sobu muzikom.

Amazon Echo dolazi opremljen sa sedam mikrofona koji koriste tehnologiju za umanjenje buke, što znači da korisnici mogu da govore normalnim tonom bilo gde u prostoriji.

Glas je jako važan pošto se uređaj aktivira na govornu komandu, i sudeći po Amazonu, u stanju je da uči određene šeme govora, rečnik i lične afinitete. Sve ovo bi trebalo da ga vremenom učini pametnijim.

Amazon je Echo dizajnirao tako da može da isporuči i kvalitetn zvuk tako da korisnici mogu da pristupe servisima kao što su Amazon Music, iHeartRadio i TuneIn za muzičke sadržaje.

Echo posjeduje i Bluetooth tako da korisnici mogu da strimuju sadržaj sa izvora kao što su Spotify, iTunes ili Pandora uz pomoć telefona ili tableta.

Kompanija će takođe lansirati i Amazon Echo aplikaciju za više platformi tako da korisnici mogu da namještaju alarm, kreiraju liste za kupovinu i izvode druge funkcije.

Amazon Echo trenutno prodaje ekskluzivno putem pozivnice, a njegova cijena iznosi 199 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=KkOCeAtKHIc

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *