Siromašni predsjednik prodaje “bubu”

Dodajte komentar

Arapski šeik spreman je da plati milion dolara za plavu volkswagen “bubu” iz 1987 godine urugvajskog predsjednika  Hosea Muhike.

Prema pisanju lokalnog nedeljnika Buskeda, ponuda je iznijeta na samitu G77 + Kina koji je održan početkom godine u Santa Kruzu, u Boliviji.

Ovo nije prvi put da neko pokazuje interesovanje za automobil “najskromnijeg predsjednika na svijetu”.

“Da li su mi ponudu”, rekao je 79-godišnji Muhika u izjavi za Buskedu.

“Bio sam pomalo iznenađen. U početku nisam tome pridavao neku naročitu pažnju, ali je kasnije došla još jedna ponuda, te sam počeo da o tome ozbiljnije razmišljam”, objasnio je on, dodajući da ukoliko dođe do prodaje sav novac će biti iskorišćen u okviru vladinog programa “Plan huntos” za izgradnju stanova za siromašne.

Bivši ljevičar i gerilac, Muhika je poznat po svom skromnom načinu života. Od svoje plate, koja iznosi 12.500 dolara, sa sebe zadržava 1.250 dolara, dok ostatak daje u dobrotvorne svrhe, što mu je donijelo nadimak “najsiromašniji predsjednik na svijetu”.

List Buskeda navodi da mu je tokom susreta sa diplomatskim predstavnicima u Montevideu, prošlog septembra, meksički ambasador Felipe Enrikes za “bubu” ponudio 10 terenskih vozila.

Enrikes je izjavio nedeljniku da je to učinio kao “veliki poštovalac predsjednika Muhike, njegovog djela, ljudskih vrlina i istinske solidarnosti sa siromašnima”. “Pepe”, kako Muhiku zovu u Urugvaju, poznat je i po tome što je tokom svog mandata, koji ističe iduće godine, legalizovao marihuanu, abortus i homoseksualne brakove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *