Apple otvara univerzitet u Kini

Dodajte komentar

Apple će dodatno poboljšati svoj poslovni položaj u Kini otvaranjem lokalne podružnice svog poznatog korporativnog Apple univerziteta. Potpredsjednik kompanije i dekan američkog Appleovog sveučilišta, Joel Podolny, trenutačno sprovodi razgovore putem kojih će se izabrati dekan nove kineskog univerziteta.

Appleov univerzitet osnovao je Steve Jobs 2008. godine s ciljem da se zaposlene upozna s Jobsovom i Appleovom filozofijom rada i načinom poslovanja. Apple je prilično tajnovit u vezi kurseva na tom univerzitetu, no poznato je da u jednom od njih polaznici proučavaju odluke koje se moraju donijeti kada se preuzima neka kompanija.

Dekan sveučilišta, Podolny, bivši je dekan Yaleove škole menadžmenta, a predavači su profesori s prestižnih univerziteta kao što su Harvard, Stanford i Massachusetts.

Apple u Kini trenutno ima 5000 radnika, 12 prodavnica i tri korporativne kancelarije koje se nalaze u Pekingu, Šangaju i Hong Kongu. Apple je povećao i ulaganja u kompaniji sektor za istraživanja i razvoj koji je smješten u Kini te u roku od dvije godine planira otvoriti prodavnice na ukupno 40 lokacija u toj azijskoj državi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *