Konobar otkrio “rupu” u sistemu pa mjesecima živio kao milioner(video)

Dodajte komentar

Dan Saunders, konobar iz Wangaratte na sjeveroistoku Australije, iskusio je život milioner nakon što je februara 2011. slučajno otkrio tehnički propust na bankomatu što mu je omogućilo da, koristeći ovaj trik, izvuče preko milione eura.

Uslijedilo je nekoliko mjeseci lagodnog života, a Saunders je u tom periodu goleme iznose trošio na privatne letove, kockanje, skupe restorane i prostitutke.

“Osjećao sam se kao rock zvijezda, ali vjerovatno sam izgledao kao debeli, bijeli Kanye West. No, osjećao sam se kao Kanye West”, govori Saunders koji je za A Current Affair otkrio kako je sve započelo tokom jednog izlaska s prijateljima.

Saunders je trebao da podigne novac, ali na bankomatu je otkrio da na računu ima samo tri dolara. Stoga, odlučio je s kreditne kartice na račun prebaciti 200 dolara.

“Pisalo je da je transakcija poništena, ali s bankomata sam otišao s 200 dolara”, rekao je Saunders koji isprva nije ni razmišljao o ovom tehničkom propustu. Međutim, kasnije je ponovno odlučio iskušati sreću i upalio je.

Naime, bankomati su se u određenom dijelu dana isključivali zbog redovnog održavanja. Građani bi mogli podizati novac, ali ne dobiti i informacije o stanju računa te se njihove transakcije ne bi registrovane. Saunders je iskoristio ovaj propust tako što je novac podizao upravo u tom periodu.

Umjesto da ovaj propust prijavi, Saunders je nastavio podizati novac, iznosi su neprestano rasli, a uz novac došli su i problemi nakon što se gradom proširila priča da Saunders odjednom troši više nego zarađuje.

“S jedne sam strane izgubio djevojku, posao, a s druge sam imao neograničen izvor novca. Odlučio sam se iživjeti”, rekao je i dodao da je odmah znao da će ovaj život raskoši biti kratkotrajan.

Počeo je živjeti životom milionera, a novim bi se poznanicima predstavljao kao profesionalni igrač pokera, kirurg ili bankar.

Do maja, Saunders je s računa digao oko milion eura, ali tada je počeo osjećati krivicu pa je banci prijavio ovaj propust. Oni su mu rekli da je policijska istraga u toku, a Saunders je prestao podizati novac i javno progovorio o svojoj prevari.

Tek prošle nedelje, policija je izdala nalog za njegovo hapšenje, a Saunders je odjednom misteriozno nestao.

https://www.youtube.com/watch?v=rFXp0hauHAU

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *