Hypo banka organizovala skup za svoje klijente: Novom opremom do nižih troškova

Dodajte komentar

Nove tehnologije u oblasti poljoprivrede i energetske efikasnosti su izuzetno značajne, jer doprinose povećanju profitabilnosti kompanija i  manjim utrošcima – kako energije tako i drugih troškovnih stavki.

Stoga je i podrška banaka ali i države bitna,  da bi privrednici imali kako finansiranje, tako i pristup novoj opremi u raznim privrednim granama – ocijenili su učesnici skupa koji je organizovala Hypo Alpe Adria banka za svoje klijente i njihove poslovne partnere, u malom i srednjem biznisu.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, i generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Darko Konjević kazao je da projektima u poljoprivredi treba bankarska podrška, i podsjetio da se programi koje realizuje ovo Ministarstvo zasnivaju  na refundaciji troškova do 50 odsto iznosa investicije – a nakon  njene realizacije, te poljoprivrednici često imaju problema da  obezbijede novac za finansiranje projekta. On je podsjetio na  MIDAS javne pozive poljoprivrednicima, kroz koje su poljoprivrednici imali priliku da  kupe modernu opremu i mehanizaciju za primarnu proizvodnju, i podsjetio da se uskoro objavljuje IPARD –like javni poziv, sa obezbijeđenih 3,4 miliona eura iz Programa IPA.

Glavni izvršni direktor Hypo Alpe Adria banke, Christoph Schoen, pozvao je učesnike skupa – klijente Hypo banke i njihove poslovne partnere, da  predstave svoje  poslovanje i svoje proizvode i drugim privrednicima, kako bi se povezali i podijelili relevantne  informacije koje im svima mogu koristiti, u budućim projektima.

Direktor Sektora za prodaju proizvoda na malo u Hypo Alpe Adria banci  Nemanja Boljević privrednicima je kazao da, kao i do sada, u Hypo Alpe Adria banci imaju otvorena vrata za finansiranje dobrih projekata, uz napomenu da je izuzetno važno pravilno vođenje knjiga, izdavanje računa i poslovanje preko banaka – jer je sve to jedini način da se dođe do benefita koje pružaju kako bankarski proizvodi, tako i međunarodni programi, koji su na raspolaganju poljoprivrednicima.

Menadžer kompanije DeLaval Aleksandar Zember predstavio je ovu kompaniju, koja nudi kompletnu opremu za proizvodnju mlijeka,  opremu za držanje krava, koza i ovaca, te kompletnu opremu za štale, i naglasio važnost moderne stajske opreme, u skladu sa ISO standardima….

Menadžer kompanije MIKRO-MONT Harun Ljuca govorio je o tome da je ulaganje u obnovnljive izvore energije u stvari ulaganje u budućnost kompanije, i podsjetio da vlade mnogih država, uključujući i našu Vladu, prave velike iskorake na polju energetske efikasnosti. On je  podsjetio na projekte Montesol I Energy wood, i ocijenio da je njegova kompanija imala dobar odaziv građana u tim projektima, i dodao da su u Mikro Montu klijentima pomogli u pravilnom odabiru sistema za grijanje.

Pomoćnik direktora UNIQA osiguranja, Vladimir Marković privrednicima je pojasnio kako se mogu osigurati od ključnih rizika, kroz savremene programe osiguranje, za siguran biznis.

Ovaj skup je samo prvi u nizu koje Hypo Alpe Adria banka planira da organizuje za svoje klijente i njihove poslovne partnere, u cilju njihovog međusobnog povezivanja i sklapanja poslovnih aranžmana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *