Ovo su najbogatiji sportisti svijeta, Floyd Maywheather prvi

Dodajte komentar

Američki bokser Floyd Maywheather i ruska teniserka Marija Šarapova najplaćeniji su sprtisti svijeta u 2014. godini po istraživanju magazina Forbes.

Maywheather je, zahvaljujući i svojoj nepobjedivosti u 47 mečeva, u ovoj godini dosad zaradio ukupno čak 105 miliona dolara, te je daleko iza sebe ostavio fudbalera Real Madrida Cristiana Ronalda s 80 miliona dolara, te NBA zvijezdu LeBrona Jamesa, koji je uprihodio 72.3 miliona dolara.

Maywheateru je za prvo mjesto i 105 miliona dolara na Forbesovoj listi trebalo ukupno samo 72 minuta provedene u ringu ove godine, imao je samo dvije borbe u kojima je pobijedio Canela Alvareza i Marcosa Maidanu.

Na četvrtom mjestu najbogatijih sporista je fudbaler Barcelone Lionel Messi (64.7), na petom košarkaš Lakersa Kobe Bryant (61.5), a na šestom golfer Tiger Woods (61.2). Među prvih deset su još Roger Federer (56.2), golfer Phil Mickelson (53.2), Rafael Nadal (44.5) i zvijezda NFL momčadi Atlanta Falconsa Matt Ryan (43.8).

Kod sportistkinja je i dalje najplaćenija Marija Šarapova koja je s 24.4 miliona dolara ukupno na 34. mjestu, a iza nje su kineska teniserka Na Li (23.6) i Serena Williams (22).

Pogledajte kompletnu listu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *