Miroslav Hiršl na čelu Societe Generale banke Montenegro

Podgorica Glavnog izvršnog direktora Societe Generale banke Montenegro Branku Pavlović na toj poziciji treba da zamijeni Miroslav Hiršl koji dolazi iz Češke, dok će Pavlović dalji angažman u okviru grupe nastaviti u Makedoniji, saznaju “Vijesti”.

Vanredna skupština akcionara banke na kojoj će Hiršl zamijeniti Pavlović u Odboru direktora banke planirana je za 26. novembar. Odbor direktora bira glavnog izvršnog direktora.

Pavlovićeva je na poziciju došla u avgustu 2009 sa mjesta člana iz vršnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija.

Funkciju predsjednika odbora direktora u banci obavlja bivši savjetnik premijera Mila Đukanovića i bivši ministar finansija Milorad Katnić. On je u banci počeo da radi u julu. Na lični zahtjev razriješen je početkom januara dužnosti savjetnika premijera za ekonomiju i finansije.

Katnić je još jedan ministar kojeg je francuska Sosijete ženeral grupa angažovala na neku od važnih pozicija u menadžerskim strukturama u zemljama regiona. U Srbiji tu poziciju pokriva Goran Pitić koji je bio ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Za sjednicu krajem novembra predloženo je da se aktuelni članovi odbora direktora Verica Maraš (direktor Plantaža), Pjer Demoures i Sonja Miladinovski ponovo imenuju u odbor direktora. Predlog je i da se Mare Monel razriješi članstava u odboru zbog preuzimanja druge funkcije u okviru grupacije

Check Also

Pandemija pogoršala fiskalnu poziciju

Fiskalna pozicija Crne Gore, koja je bila pogoršana i prije korona virusa, zbog velikih infrastrukturnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *