Dinkić konsultant za Mojkovac i Bijelo Polje

Dodajte komentar

Bivši član Vlade Srbije Mlađan Dinkić promijenio je profesiju i tržište i umjesto politikom u Srbiji sada se bavi konsaltingom u Crnoj Gori, piše Blic.

Prema pisanju crnogorskih medija, Dinkić je prije tri dana u ulozi međunarodnog konsultanta nudio opštinskim vlastima Mojkovca i Bijelog Polja pomoć u privlačenju stranih investicija, u ovom slučaju italijanskih.

On je opštini Mojkovac ponudio plan jačanja kapaciteta drvoprerađivačke industrije, što su lokalne vlasti rado prihvatile.

Sudeći po pisanju štampe, Dinkićev plan je otvaranje biznis zona. O novom poslu, u kome ga prati i njegova nekada stranačka a sada poslovna koleginica Verica Kalanović, od Dinkića juče nismo uspeli da dobijemo komentar, piše list.

Njegovo pojavljivanje u Mojkovcu i Bijelom Polju ne treba da čudi jer je Dinkić još od avgusta angažovan kao konsultant u vladi Mila Đukanovića.

Naime, Dinkić se krajem juna javio na međunarodni konkurs koji je raspisao UN i pobijedio, pa je tako postao međunarodni konsultant Ministarstva ekonomije Vlade Crne Gore. Program na kome je angažovan zove se jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u upravljanju i promociji biznis zona. Dinkića plaća UN, a ne Vlada Crne Gore.

Od kada je napustio politiku prije više od šest mjeseci, Dinkiću u poslovnom životu ide odlično. Angažovan je kao savjetnik uprave Zberbanke Evrope u Beču, član je UO Zberbanke Srbije i radi u agenciji „MD solušn“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *