Vlada: Neistinite i neosnovane tvrdnje DAN-a o prodaji MDI

Dodajte komentar

Neistinite su i neosnovane tvrdnje objavljene u današnjem izdanju dnevnog lista “Dan“ da Vlada Crne Gore prodaje DOO Montenegro Defence Industry određenom kupcu što se tvrdi u naslovu, da se na javni poziv javio konzorcijum koji čine kompanije navedene u nadnaslovu i u prvoj rečenici teksta i da je dnevnom listu bilo što na ovu temu saopšteno iz Vlade, odnosno kako se tvrdi “u Vladi“, saopšteno je iz izvršne vlasti.

Kako su naglasili, Vlada Crne Gore uputila je javni poziv za učešće na javnom tenderu radi prodaje 100 odsto kapitala privrednog društva sa ograničenom odgovornošću “Montenegro Defence Industry“.

“Prijavljivanje na javni poziv trajalo je do 30. oktobra 2014. godine. Ponude još nijesu ni razmatrane te stoga ništa u vezi sa ponudama nije ni moglo biti medijima “saopšteno u Vladi“. Štoviše, nikakva komunikacija novinara dnevnog lista “Dan“ u vezi sa ovom temom nije postojala ni sa predsjednikom, zamjenikom predsjednika ili sekretarom Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, ni sa predsjednikom Tenderske komisije za privatizaciju, ni sa Biroom za odnose s javnošću Vlade Crne Gore te je stoga potpuno neutemeljena tvrdnja da je “Danu“ bilo što u vezi sa ovim “saopštavano u Vladi“ s obzirom na činjenicu da niko osim navedenih subjekata nije ovlašćen da bilo što saopštava javnosti u vezi sa procesima privatizacije i procedurama koje su u toku“, ističu u Vladi.

Javnost će, kako su dodali, u vezi sa ovim javnim tenderom biti, kao i u svakom drugom slučaju, informisana pravovremeno i neselektivno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *