Obustavljena prodaja „Windows 7″ i „Windows 8″

„Majkrosoft“ je zvanično obustavio prodaju pojedinih verzija operativnih sistema „vindous 7″ i „vindous 8″. Datum završetka prodaje ovog softvera bio je ranije najavljen, a ovo bi trebalo da doprinese prelasku korisnika na novije verzije ovog operativnog sistema.

Statistike pokazuju da sve više korisnika počinje da napušta veoma stare verzije „vindousa“. Sljedeća verzija ovog operativnog sistema – „vindous 10″, biće predstavljena krajem 2015. godine.

Korisnici više ne mogu da kupe kopije „houm bejzika“, „houm premijuma“ i „ultimat“ verzija „vindousa 7″, a u prodaji više nema ni „vindousa 8″, ni za personalne računare niti za laptopove, prenio je Bi-Bi-Si.

Oni koji žele da na kompjuteru koriste „vindous 7″ moći će da izvrše promjenu operativnog sistema sa „vindousa 8.1″ na „vindous 7 profešnel“, ali relativno malo kompjuterskih kompanija nudi ovu opciju.

Analitičari kažu da ovaj potez otkriva namjeru „Majkrosofta“ da se distancira od originalne forme „vindousa 8″, iako je taj operativni sistem predstavljen prije samo dvije godine.

Trenutno oko 53 odsto korisnika „vindousa“ ima instaliranu „sedmicu“, dok „osmica“ nikada nije postala popularna. Njene novije verzije imaju tržišni udio od samo šest odsto i već ih je premašio „vindous 8.1″

Check Also

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban

Privredna komora i Asocijacija menadžera Crne Gore organizovale su panel na temu „ePoslovanje: Šta je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *