Agencija za nadzor osiguranja dostavila plan za 2015.god: Očekuju 15 hiljada zarade

Dodajte komentar

Agencija za nadzor osiguranja u narednoj godini planira ukupne prihode od 780,85 hiljada eura, dok su rashodi planirani na 765,82 hiljade eura.

U finansijskom planu Agencije za narednu godinu, koji se nalazi u ekupštinskoj proceduri, navodi se da se po osnovu godišnje naknade za obavljanje nadzora očekuju prihodi u iznosu od 711,85 hiljada eura.

Pri planiranju prihoda u obzir su uzete i procjene prihoda od ostalih naknada, na osnovu sagledavanja stanja i trendova na tržištu osiguranja u ovoj godini, prema kojima su projektovani prihodi po navedenom osnovu u iznosu od 69 hiljada navedeno je u finansijskom planu.

Kod planiranja prihoda za narednu godinu, kako je navedeno u izvještaju, u obzir je uzeta fakturisana bruto premija ostvarena na tržištu osiguranja u prošloJ godini i procjena fakturisane bruto premije za ovu godinu.

Svaka pojedinačna stavka rashoda planirana je na osnovu pretpostavke racionalnog raspolaganja sredstvima, primjenom politike ušteda i nivoa ostvarenih rashoda u ovoj godini, uz korigovanje za predvidivi nivo promjena za narednu, radi što preciznijeg planiranja neophodnog iznosa sredstava za pokriće rashoda Agencije u narednoj godini, navodi se u planu.

Od tog iznosa na tekuće rashode odnosi se 754,32 hiljade eura, na kapitalne izdatke 11,5 hiljada, dok je rezerva 15,04 hiljade eura. Izdaci za bruto zarade zaposlenih planirani su u iznosu od 428,84 hiljade eura i odnose se na neto zarade i naknade stalno zaposlenih, kao i na troškove za iznos poreza i doprinosa, toplog obroka i regresa za zaposlene u skladu sa utvrđenim zakonskim propisima koji se odnose na period u kojem će se zarade i naknade isplaćivati. Za nadoknade članova Savjeta planirano je 8,78 hiljada eura.

Troškovi ugovora o djelu planirani su u iznosu od 15 hiljada, dok je 90 hiljada planirano za troškove stručnog usavršavanja, edukacije, obuka i obrazovanja kadrova, službenih putovanja i međunarodne saradnje. Izdaci za materijal i usluge planirani

su u iznosu od oko 111 hiljada i odnose se na sve kategorije materijalnih troškova, uključujući troškove materijala, električne energije, telefonskih i poštanskih usluga, reprezentacije, kao i na ugovorene usluge. Planirani izdaci za tekuće održavanje opreme su 13 hiljada, dok su kapitalni izdaci od 11,5 hiljada eura planirani za nabavku osnovnih sredstava.

Agencija je Skupštini dostavila i plan rada za narednu godinu.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *