Reuters: Prvi put od 2008. bolja prodaja vijesti

Dodajte komentar

Američka medijska grupacija „Tomson Rojters“ prijavila je juče da su prihodi kompanije porasli 1,1 odsto na 3,1 milijardu dolara i da je prvi put od 2008. godine porasla prodaja vijesti i informacija.

Sa druge strane, neto dobit kompanije smanjena je 15 odsto na 231 milion dolara u poređenju sa 271 milion dolara iz istog perioda lani, kao posljedica viših poreskih troškova i valutnih kolebanja, javila je njujorška agencija Blumberg.

„Ohrabreni smo boljim zamajcem prodaje i očekujemo da će rast prihoda ubrzati u prvoj polovini 2015. godine“, izjavio je analitičar kompanije „RBC Kepital markets“, Dru Mekrejnolds.

Dok su prihodi u odjeljenju za finansijske informacije pali za dva odsto, kompanija je ukazala da je neto prodaja porasla u svim regionima, po prvi put otkako je kanadska kompanija Tomson 2008. godine kupila novinsku agenciju Rojters grupu.

Izvršni direktor Džim Smit poručio je da kompanija očekuje još bolje rezultate u 2015. godini, potvrđujući istovremeno prognozu prihoda za ovu godinu od 12,7 milijardi dolara, što je na nivou prošlogodišnjih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *