CKB od Brkovića traži skoro 100.000 eura

Dodajte komentar

Ročište između Crnogorske komercijalne banke (CKB) i kompanije Vektra Boka, u kojem ova banka od firme Dragana Brkovića potražuje 98.000 eura, odloženo je za 8. decembar.

Sudija Privrednog suda Dragica Vujanović je suđenje odložila kako bi se punomoćnik CKB-a Filip Jovović upoznao sa planom reorganizacije kompanije Vektra Montenegro, kojim je ukinut stečaj nad ovom firmom i utvrđena dinamika otplate dugova njenih kćerki kompanija.

Zato je na Jovovićev predlog, sudija Vujanović odložila ročište, sa čim se složio i punomoćnik Vektre Boka Ranko Grbavac.

On je na prethodnom ročištu istakao da je usvojen plan reorganizacije i da je na pravnoj snazi. Međutim, tadašnji punomoćnik CKB-a Senja Radović je tada izjavila da nije upoznata sa tim, odnosno detaljima koji su predviđeni planom. Apelacioni sud Crne Gore je 25. jula donio odluku kojom je potvrdio plan reorganizacije Vektre Montenegro. Kako je tada izjavio član menadžmenta Vektra Montenegro Milić Popović, planom ušao je ukupan dug potraživanja od 80 miliona eura prema ruskoj OTB banci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *