Nedjelja štednje: Hipotekarna banka se priključila akciji CBCG

Dodajte komentar

Povodom Svjetskog dana štednje, 31. oktobra, Hipotekarna banka priključiće se akciji Centralne banke Crne Gore  ‘’Nedjelja štednje’’, koja se ove godine realizuje pod sloganom “Prvi korak u sigurnu budućnost”, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Akcija podrazumijeva da svakom djetetu  rođenom u nedjelji štednje, od 31. oktobra do 6. novembra, a čiji roditelji otvore štednu knjižicu kod neke poslovne banke, Centralna banka poklanja po 200 eura.

‘’Svim roditeljima koji se odluče da štednu knjižicu otvore kod Hipotekarne banke, poklanjamo još 200 eura, pored 200 eura koje opredjeljuje Centralna banka. Ukupan deponovani iznos od 400 eura oročićemo na godinu dana, nakon čega roditelji mogu dalje oročiti štednju ili podići novac’’, saopštio je Nikola Špadijer, direktor sektora za poslovanje sa fizičkim licima. Kamatna stopa za dječiju štednju oročenu kod Hipotekarne banke za iznos do 30.000 eura  iznosi 3,5 odsto.

Hipotekarna banka u svojoj ponudi ima i dječiju štednju Mravac, koja se zasniva na višekratnim uplatama na štedni račun tokom trajanja oročenja tj. predstavlja kumulativnu štednju i može se otvoriti za djecu do 18 godina.  Prednosti dječije štednje Mravac su fleksibilnost dinamike ulaganja, mogućnost uplata besplatnim trajnim nalogom s tekućeg ili žiro računa,  klijent ne mora dolaziti u banku ukoliko želi ponovno oročenje dospjele štednje, I zbog toga je idealna štednja za ulaganje u budućnost djeteta. Uz štednu knjižicu,  u okviru navedene akcije, svako dijete na poklon dobija i Mravac kasicu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *