Jugopetrol i Rudnik u plusu

Dodajte komentar

Kompanija Jugopetrol od januara do kraja septembra ove godine ostvarila je dobit od 5,2 miliona eura, Rudnik uglja je bio u plusu od 2,8 miliona. Profit kotorskog hotelskog preduzeća Fjord je 151.000, piše u finansijskim izvještajima objavljenim na sajtu Montenegroberze.

Rezultat naftne kompanije Jugopetrol, kojom gazduje grčki Helenik Petroleum, bolji je u odnosu na uporedni period prošle godine kada je ostvaren neto profit u iznosu od 4,99 miliona eura. 

Poslovni prihodi kotorske kompanije za godinu su smanjeni sa 144,4 miliona na 136,3 miliona eura, a poslovni rashodi sa 139,7 miliona na 130,9 miliona eura.

I pljevaljski Rudnik uglja je imao mnogo bolji rezultat nego u istom pariodu lani kada je poslovao sa gubitkom od 907.000.

Ukupan poslovni prihod kompanije povećan je za dva miliona na 32,6 miliona, dok su rashodi smanjeni za 1,7 miliona eura. Uštede su pravljene na skoro svim stavkama osim na zaradama gdje je ukupna suma čak i malo povećana sa 12 na 12,2 miliona.

Ukupni gubitak kompanije smanjen je sa 22 na 20,7 miliona eura, a postoji i neraspoređena dobit od četiri miliona. Dugoročne obaveze kompanije iznose 25 miliona, a kratkoročne 33 miliona.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *