Vlada nezadovoljna odlukom Jugopetrola o preseljenju u Podgoricu

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore je ekstremno nezadovoljna odlukom Jugopetrola da preseli upravu kompanije iz Kotora u Podgoricu, o čemu je prethodno trebalo da se konsultuje sa izvršnom vlasti, saopštio je ministar ekonomije, Vladimir Kavarić.

On je u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Hrvatske građanske inicijative HGI Ljerke Dragičević kazao da je u pitanju brend koji je usko vezan za kotorsku Opštinu.

„Mislimo da je neko ko je strateški partner Vlade oko takvih aspekata trebalo da se konsultuje i da je ovo sa aspekta Vlade jako nepoželjno ponašanje“, rekao je Kavarić.

On je naveo da su razgovarali sa predstavnicima Jugopetrola, pravnim savjetnicima i ambasadorom Grčke.

„Sa formalnog aspekta ne postoje mogućnosti da se ovakva odluka spriječi, jer je postojala u privatizacionom ugovoru jasna klauzula da zabrana otuđenja imovine predmetne zgrade ističe pet godina nakon potpisivanja ugovora“, kazao je Kavarić i dodao da je to davno isteklo.

On je naveo da Vladi ostaje kao mogućnost razgovor sa Jugopetrolom da se vidi da li je ta odluka neopoziva. Skupština, kako je dodao, još nije donijela odluku o preseljenju.

„Što se nas tiče iskoristićemo sve mogućnosti, da vidimo da li je ostalo još nešto što može da se uradi i sa republičkog i opštinskog nivoa, a da je u skladu sa zakonom“, rekao je Kavarić.

Uprava Jugopetrola trebalo bi da, prema ranijim najavama, 1. novembra preseli sjedište u poslovni objekat Milenijum u centru Podgorice nakon što su sa vlasnikom nikšićkog Neksana, Miodragom Davidovićem dogovorili razmjenu poslovnog prostora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *