Pobjedu prodaju 17. novembra

Dodajte komentar

Ugovor o prodaji Pobjede u stečaju firmi Media Nea trebalo bi da bude potpisan 17. novembra ove godine nakon što prethodno budu ispunjeni svi uslovi za to saopštio je stečajni upravnik Pobjede Mladen Marković.

Media Nea je 14. oktobra za Pobjedu, putem neposredne pogodbe dostavila ponudu, odnosno ponudila 757.000 eura.

Stečajni upravnik je, kako piše današnja Pobjeda, ponudu ocijenio prihvatljivom i dostavio je članovima Odbora povjerilaca na davanje saglasnosti s obzirom da je, kako je podsjetio Marković, način prodaje najstarije novinske kuće u Crnoj Gori odobren uz isključivu saglasnost Odbora povjerilaca.

„Odbor povjerilaca je 20. oktobra dao saglasnost na predloženi način prodaje imovine Pobjede nakon čega je stečajni upravnik otpočeo zakonom propisanu proceduru prodaje“, objasnio je on.

Visina ponuđene cijene, kazao je Marković, prevazilazi početnu procijenjenu knjigovodstvenu vrijednost imovine.

„Prihvatljiva je u pogledu visine ponuđene cijene, tako i u pogledu dinamike isplate. Ponuđač je predložio da 21.710 eura isplati kao predujam danom prihvatanja ponude, a ostatak ponuđene cijene danom potpisivanja i ovjere ugovora o prodaji. Po ispunjenju procesnih uslova prodaja će se obaviti 17. novembra ove godine zaključenjem i ovjerom kupoprodajnog ugovora“, objasnio je Marković i podsjetio da ukoliko krivicom ponuđača ne dođe do prodaje, on gubi pravo na vraćanje kapare.

Stečaj u Pobjedu, koja zapošljava 197 radnika, uveden je 11. avgusta. Ukupna priznata potraživanja povjerilaca Pobjede iznose 10,35 miliona eura, od prijavljenih oko 16,31 milion eura.

Najveće pojedinačno priznato potraživanje ima Ministarstvo finansija 7,6 miliona eura, koje se odnosi na kredite kod Erste, od skoro 4,1 milion i Societe Generale Montenegro banke 3,51 milion eura. Radnicima je priznato potraživanje od 423.250 eura, kompaniji Media Nea 257.080 i Upravi carina 58.810 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *