Victoria Beckham britanska poduzetnica godine

Bivša članica grupe Spice Girls Victoria Beckham (40) na prvom je mjestu popisa 100 najboljih britanskih poduzetnika koju objavljuje magazin Management Today, prenosi u ponedjeljak BBC.

Magazin je pohvalio njezinu “suptilnu poslovnu sposobnost” koju je dokazala širenjem modne kuće u posao s godišnjim prometom od 38 miliona eura i sa sto zaposlenih.

Urednik Matthew Gwyther kaže kako neki mogu prigovoriti tomu što je bivša Spajsica završila na vrhu popisa no ona je stvorila kompaniju koja je “i stvarna i nevjerovatno uspješna”.

List napominje kako će neki možda reći da ona nikad nije naučila izrezivati krojeve ili ispeglati preklop na modnom kursu ili će tvrditi da je tek supruga najpoznatijeg bivšeg fudbalera na svijetu no stvarnost je da je ona svoju slavu koja je odavno moćno komercijalno oružje uspješno iskoristila.

Oni koji sumnjaju ne mogu sporiti brojke, kaže Gwyther. Kompanija bilježi rast prodaje od 2900 posto i rast zapošljavanja od 3233 posto tokom posljednjih pet godina.

Beckham je lansirala vlastitu modnu marku 2008. i tri godine kasnije osvojila je nagradu kao najbolje dizajnersko ime na British Fashion Awards.

Magazin procjenjuje vrijednost njene kompanije na 266 miliona eura.

Check Also

MF zadovoljno procjenama EBRD, ali očekuju rast od 4,7 odsto

Imajući u vidu dosadašnje rezultate, očekivane povoljne trendove u trećem kvartalu i ostatku godine, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.