Nest Labs razvija sistem `pametnih` kuća

Kompanija Nest Labs, koja je od ove godine u vlasništvu Googlea, nastavlja s preuzimanjima srodnih startup kompanija, sa fokusom na razvoj sistema objedinjavanja “pametnih” kućnih uređaja.

Prvo su ljetos preuzeli kompaniju Dropcam, poznatu po proizvodnji IP kamera za video nadzor, da bi ove nedelje zaključili akviziciju još jedne firme koja se bavi pametnim kućnim uređajima.

Riječ je o startup kompaniji Revolv iz američke savezne države Colorado koji od prošle godine na tržištu nudi svoj uređaj za povezivanje svih “pametnih” kućnih aparata u takozvani pametni dom.

Njihov sistem funkcioniše na način da uz pomoć jedinstvenog kontrolnog centra i pripadajuće aplikacije omogućuje kontrolu svih povezanih aparata putem pametnog telefona.

Finansijski detalji preuzimanja nisu objavljeni. Revolv će i dalje pružati podršku svojim postojećim korisnicima, ali neće više prodavati svoje proizvode i usluge novim kupcima. Umjesto toga, fokusiraće se na razvoj Nest-ovog sistema za objedinjavanje “pametnih” kućnih aparata.

Check Also

Sindikat traži ograničenje cijene goriva

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću u kome …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *