Preuzeli kontrolu u Delta Generali osiguranju Podgorica

Dodajte komentar

Holding kompanija Generali grupe centralnu i istočnu Evropu – GPH i Generali Srbija preuzeli su punu kontrolu u Delta Generali osiguranju Podgorica.

GPH i Generali Srbija postigli su dogovor o preuzimanju manjinskog udjela srbijanske Delta i Čelebić grupe iz Crne Gore u kompaniji Delta Generali holding iz Podgorice, koja je osnivač i vlasnik Delta Generali osiguranja. 

Generali grupa imala je udio od 51 odsto u Delta Generali holdingu, prenosi CDM.

“Nakon dobijanja potrebnih odobrenja nadležnih crnogorskih i srpskih organa, Generali će steći punu kontrolu nad tim dobro razvijenim biznisom na rastućem crnogorskom tržištu. Aktivnosti kompanije Generali u Crnoj Gori proći će proces rebrendiranja, u skladu sa korporativnim identitetom“, navodi se u saopštenju kompanije.

Čelebić grupa će, kako je objašnjeno, i u narednom periodu pružati podršku poslovanju Generalija u Crnoj Gori, u čijem Odboru direktora će, kao nezavisni član, biti vlasnik kompanije Čelebić Tomislav Čelebić.

Izvršni direktor GPH-a Luciano Cirina rekao je da je ta kompanija, nakon kupovine udjela manjinskog akcionara poslovanju u Srbiji, to uradila i u Crnoj Gori kako bi ostvarila punu kontrolu nad poslovanjem tog preduzeća u regionu.

“Zahvalni smo Čelebić i Delta grupi, čija podrška je bila jedan od ključnih faktora za razvoj uspješnih poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori“, rekao je Cirina.

Delta Generali osiguranje Podgorica, koje posluje od 2008. godine, treća je po veličini kompanija u Crnoj Gori u sektoru neživotnih osiguranja, sa iznosom premija od 10,25 miliona eura i udjelom na tržištu od 16,6 odsto na kraju prošle godine.

“To je jedna od kompanija sa najbržim rastom u segmentu neživotnih osiguranja, koja posluje kroz distributivnu mrežu koju čini pet poslovnih jedinica sa više od 75 prodajnih mjesta“, navodi se u saopštenju.

Delta Generali osiguranje Podgorica registrovano je za sve vrste neživotnog osiguranja, a njegovi klijenti su građani, mala, srednja i velika preduzeća, kao i državne institucije.

Generali kroz holding kompaniju GPH posluje u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj. GPH je jedan od najvećih osiguravača u regionu, sa ukupnim prihodom od premija od 3,5 milijardi eura u prošloj godini.

Generali grupa je jedna od najvećih osiguravajućih kompanija na svijetu sa ukupnim prihodima od premija od 66 milijardi eura u prošloj godini.

Generali grupa ima 65 miliona klijenata u više od 60 zemalja i ima vodeću poziciju na zapadnoevropskim tržištima i sve značajnije na tržištima centralne i istočne Evrope i Azije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *