Vlasnici "Dnevnih novina" dostavili ponudu za Pobjedu

Dodajte komentar

Kompanija Media Nea dostavila je ponudu za kupovinu Pobjede saopštio je Mladen Marković, stečajni upravnik Pobjede.

Marković je najavio da bi kompletna procedura trebalo da bude završena tokom narednog mjeseca, što znači da bi Pobjeda tada trebalo da izađe iz stečaja.

„Media Nea poslala je ponudu za kupovinu Pobjede kao stečajnog dužnika. Kompletna procedura trebalo bi da bude završena tokom narednog mjeseca“, kazao je Marković Pobjedi.

Media Nea se u ponudi obavezala da će preuzeti dio zaposlenih ove novinske kuće u kojoj je sada 197 radnika. Za prekobrojne ili one koji odluče sami da odu predviđen je socijalni program.

U Pobjedu je stečaj uveden 11. avgusta na zahtjev Poreske uprave, nakon toga na ročištu održanom 6. oktobra ove godine Privredni sud je prihvatio 10,35 miliona eura, od ukupno prijavljenih 16,3 miliona eura potraživanja povjerilaca. Privredni sud je osporio 5,95 miliona eura potraživanja.

Pojedinačno je najveći povjerilac Pobjede Vlada, odnosno država kojoj je ovo preduzeće ostalo dužno 7,6 miliona eura. Drugo po veličini potraživanje imaju radnici kojima Pobjeda duguje 423.250 eura. Kompaniji Media Nea Pobjeda duguje 257.080 eura i Upravi carina 58.810 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *