Italijan na bolovanju proveo 35 godina

Jedan italijanski rudar proveo je na bolovanju punih 35 godina, jer je tvrdio da ima klaustrofobiju. Ovaj primjer Carla Canija predstavlja najnoviji primjer kako hiljade državnih službenika u Italiji uspiju pronaći i zloupotrijebiti rupe u zakonu. 
Cani priznaje kako je zamrzio posao rudara i činio sve da izbjegne spuštanje na velike dubine runika u Sardiniji, gdje je radio.  Ovaj 60-godišnjak uspio je sebi prevarama obezbijediti bolovanje punih 35 godina, nakon čega je stekao pravo na punu penziju.  Cani je na poslu glumio da ima amneziju i hemoroide, te utrljavao prašinu u svoje oči kako bi izgledalo da ima infekciju.

Kod kuće je ostajao slušajući džez i sjedeći na sofi, ali i uprkos tome bio je uposlenik rudarske kompanije i na kraju je za to “nagrađen” penzijom.  “Mrzio sam raditi pod zemljom. Od samog početka nisam volio rudnik”, rekao je Cani.

Penzionisan je 2006. godine.

Ovakav njegov potez izazvao je revolt u zemlji u kojoj je nezaposlenost mladih osoba skoro 50 posto.  U avgustu ove godine utvrđeno je kako je jedan sicilijanski doktor na poslu proveo samo 15 dana za devet godina.

Check Also

U Privrednoj komori detaljno predstavljen Maršalov plan – Evropa sad

Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja predstavili su Upravnom odboru Privredne komore Crne Gore Maršalov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *