Izgradnju 48 stanova i 460 vezova platili 280 miliona

1 komentar

Vodeći strani inveetitori u Crnoj Gori, kompanije Adrijatik marinas i Luštica divelopment, predstavili su juče na sastanku Savjeta stranih investitora u Podgorici status svojih investicija. Predstavnici kompanije Adrijatik marinas, u kojoj udio imaju Piter Mank, Oleg Deripaska i Natanijel Rotšild, govorili su o statusu projekta Porto Montenegro.

Kroz projekat je do sada investirano preko 280 miliona eura u velike i značajne inicijative, od kojih su najaktuelnije izgradnja novih stambenih kapaciteta, u šta spada 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana visoke specifikacije, proširenje marine, odnosno povećanje kapaciteta marine na 460 vezova, planirani objekti za održavanje i remont, koji će pružati prvoklasne usluge popravke jahti svih veličina, precizira se u saopštenju.

Na sastanku je prezentovan i koncept hotelsko-stambenih objekata kondominijumskog tipa.

Kompanija Luštica divelopment, čiji je većinski vlasnik egipatski Oraskom Samiha Savirisa, informisala je o aktuelnim dešavanjima u okviru projekta Luštica bej na istoimenom poluostrvu.

Izgradnja 70 objekata apartmanskih zgrada privodi se kraju, dok će u 2016. godini biti izgrađeno još njih 45, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Luštice divelopment istakli su da je građevinska dozvola za gradnju golf terena obezbijeđena, pa se očekuje da radovi budu završeni do 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *