Veselin Pejović uplatio prvu ratu za Preradu

Komapanija “Uniprom” nikšićkog biznismena Veselina Pejovića uplatila je danas prvi dio novca, odnosno 400.000 eura za kupovinu Prerade, pogona Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

“Definitivno je jasno da se poštuju ugovorene obaveze između preduzeća “Uniprom” i Prerade koja je u stečaju. Uplaćen je prvi iznos od 400.000 eura. Mi smo već na putu da razgraničimo to zemljište, međutim tu uvijek postoje problemi jer svi uslovi moraju da budu ispunjeni. Dakle, uplaćen je iznos za koji je rečeno da će biti uplaćen u roku od 45 dana. Sve teče onako kako smo se dogovorili prema ugovoru”, kazao je za Portal Analitika Zoran Janković, stečajni upravnik Prerade.

Podsjećamo, Stečajna uprava Prerade i “Uniprom” potpisali su početkom septembra ugovor o kupoprodaji dijela imovine preduzeća. Ugovorom je određeno da se kupoprodajna cijena od 1,5 miliona eura plati u dva dijela. Prvi u roku od 45 dana od potpisivanja ugovora, a drugi kada se obezbijedi da objekti Prerade imaju pristup javnoj saobraćajnici.

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.