Novi vlasnik BBM-a ulazi i u Sloveniju

Dodajte komentar

Regionalni kablovski operator SBB, kojeg kontroliše američka kompanija Kolberg Kravis Roberts, nakon što je na Montenegroberzi kupila kontrolni paket od 49,4 odsto akcija crnogorskog operatera Broadband Montenegro (BBM) za 2,47 miliona eura, a time i preuzela BBM ulazi i na tržište mobilne telefonije u Sloveniji kupovinom tamošnjeg mobilnog operatera Tušmobil, saopštila je ta kompanija.

Ugovor o preuzimanju je, kako je saopšteno, već potpisan između kablovskog operatera Telemah u Sloveniji koji posluje u okviru United grupe i Tuš Holdinga.

Nakon preuzimanja, kako je saopšteno, Telemah planira investicije u mobilnu infrastrukturu i u narednih godinu dana korisnici će, kako je navedeno, imati pristup 4G mreži, pristup internetu sa brzinama i do 200 Mbps.

– Ubijeđen sam da ćemo imati uspešnu priču i u mobilnim komunikacijama, tako što ćemo korisnicima ponuditi širi spektar mobilnih usluga – izjavio je u saopštenju generalni direktor Telemaha Marko Šter.

United Group (Telemach/SBB) inače, preko svojih članica, posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji – gdje ima 1,9 miliona pretplatnika na kablovsku i satelitsku TV, širokopojasni internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

Od marta 2014. United grupa je u većinskom vlasništvu KKR, globalne investicione kompanije sa sedištem u Njujorku, koji upravlja sa 94,3 milijarde kapitala, a čiji je suinvestitor Evropska banka za obnovu i razvoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *