Danas saslušanje Kavarića i Lazovića zbog EPCG

Dodajte komentar

Kontrolno saslušanje o realizaciji ugovora između Vlade i italijanske kompanije A2A, koja upravlja Elektroprivredom (EPCG), biće održano danas na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Kontrolno saslušanje biće održano na inicijativu poslanika Demokratskog fronta (DF) Strahinje Bulajića, a predloženo je da se pozovu potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić, predsjednik Borda direktora EPCG Srđan Kovačević i izvršni direktor kompanije Stefano Pastori.

Bulajić je kazao da je menadžerski ugovor između A2A i Vlade pri kraju, odnosno ističe 31. decembra.

– Mislim da su se stekli uslovi da se Skupština obavijesti o stepenu realizacije ugovora i zaštiti državnih interesa Crne Gore rekao je ranije Bulajić obrazlažući inicijativu. Crnogorska Vlada ima 57 odsto akcija u EPCG, dok A2A posjeduje 41,7 odsto dionica. Udio A2A nedavno je smanjen oko dva odsto, a za toliko je povećan udio države, nakon pretvaranja poreskog duga EPCG u akcije. Uprava italijanske kompanije A2A boravila je prošle sedmice u Podgorici i sa predstavnicima Vlade razgovarala o uslovima saradnje u EPCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *