Flydubai od decembra uvodi liniju Dubai – Sarajevo

Dodajte komentar
Nakon prošlogodišnjih 665.638 prevezenih putnika, Međunarodni aerodrom Sarajevo i u 2014. godini obara rekorde. U prvih devet mjeseci tekuće godine kroz ovaj aerodrom prošlo je 555.145 putnika što je za 7% više u odnosu na isti period rekordne 2013. godine. Povećanje je zabilježeno i u broju aviooperacija za 10%, dok je civilnog karga procesuirano za 15% više u odnosu na 2013. godinu.
Rast prometa odrazio se i na finansijske rezultate poslovanja, tako da ostvarena dobit za prvih šest mjeseci tekuće godine iznosi 2.673.412,14 KM, što je za 71% više u odnosu na prethodnu godinu, saopćeno je iz Aerodroma Sarajevo.
Uvođenje novih linija po pristupačnim cijenama, te kvalitet usluge, jedan su od osnovnih ciljeva ovog preduzeća, shodno tome od decembra mjeseca niskotarifna aviokompanija Flydubai otvara liniju na relaciji Dubai – Sarajevo – Dubai, a u toku su i pregovori sa još nekoliko avioprijevoznika, koji bi otvaranjem svojih linija trebali povezivati Sarajevo sa atraktivnim svjetskim destinacijama, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.
“Otvaranje novih linija rezultirat će i povećanju prometa, stoga se poslovni planovi za naredni period ogledaju kroz ulaganje u infrastrukturu, odnosno rekonstrukciju Terminala B, podizanje nivoa sigurnosti putnika, zrakoplova, objekata, prtljaga i roba.Također je planirano i ulaganje u nabavku savremene  aerodromske opreme, te školovanje i edukaciju uposlenika, čemu ovaj aerodrom već godinama pridaje veliki značaj”, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ivan Veličan.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *