Đurđić: Atlas banka posluje pozitivno

Dodajte komentar

Izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić kazao je da je ta banka u prvih devet mjeseci poslovala pozitivno.

“Jako me raduje je što rastu depoziti posebno fizičkih lica, što je značajan pokazatelj stalnog povjerenja klijenata u poslovanje Atlas banke. Povećali smo i kreditnu aktivnost posebno u dijelu projekata na sjeveru i primorju iz turizma, proizvodnje i poljprivrede”, rekao je on za Atlas TV.

To znači da se, kako kaže, crnogorska ekonomija polako oporavlja.

On je dodao da se problemi u poslovanju Atlas banke u Moskvi, kojoj je oduzeta licenca, negativno odrazili na poslovanje Atlas banke u Podgorici. Ponovio je i da će deponenti Atlas banke u Moskvi biti isplaćeni i dodao da je optmista da će cijeli arbitražni postupak biti u korist Atlas banke.

Đurđić kaže i da ne podržava ideju da se ograče kamatne stope.

“Mislim da se administrativnim mjerama to ne može urediti jer crnogorske banke nijesu jedine odgovorne za visinu kamatne stope. Imali ste priliku da vidite po kojim se stopama država zaduživala emitovanjem obveznica na domaćem i ino tržištu”, rekao je on.

Đurđić nije želio da komentariše medijske napise da manjinski akcionari traže da im se isplati dio iz zatvorenog Atlas mond fonda.

“Sve ono što su zakonske obaveze mi ćemo ispuniti, ali ćemo nastaviti da ukazujemo na nedostatke postojećeg zakona a sve u cilju da bi se poboljšao razvoj te grane ekonomije”, rekao je on.

On je kazao da je otvoreni fond u prethodnih par godina isplatio sva potraživanja manjinskih akcionara u skladu sa zakonom.

Đuriđić je kazao i da se tržište kapitala polako oporavlja i najavio veliku međunarodnu konferenciju koju će organizovati Montenegroberza a koja će se u Podgorici održati 20. oktobra na kojoj će učestvovati i predstavnici Istambulske berze koja je jedan od vlasnika Montenegrobeze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *